Önismeret és tudatosodás II.

Másokkal való kapcsolatunk javítása

Miről szól az
Önismeret és tudatosodás tanfolyam II.?

Az Önismeret és tudatosodás I. képzésen megismertük magunkat és a döntéseink hátterét, valamint a betegségeink hátterét, ebben a modulban ezt  a tudást tovább mélyítjük és bővítjük. Ebben a modulban a körülöttünk élő személyekkel való kapcsolatainkon fogunk dolgozni. Olyan ismeretekre fogunk kitérni, melyek javítják a kapcsolatunkat a párunkkal, gyermekeinkkel és szüleinkkel és nem utolsó sorban a munkatársainkkal, illetve főnökünkkel. Átnézzük és megértjük, hogy mit jelent az igazi kommunikáció, hogyan tudjuk elkerülni vagy rövidre zárni a vitákat. Megértjük azt, hogy miért kezd bele az egyik fél a vitába, miért érzi úgy, hogy kiabálnia kell.

 

Meg fogjuk érteni azt, hogy egyes személyiségípusok mit érznek erénynek és bűnnek az életük során. Ez segít abban, hogy megértsük, hogy az én álláspontom és gondolkodásom miért különbözik a másikétól. Mélyítjük az arcfelismerés tudásunkat, ami alapján azt is megtudjuk, hogy hogyan érdemes kommunikálnunk a másik „csoportba” tartozó emberekkel. Hogyan tudunk eredményt elérni velük, hogy kommunikáljunk a viták, veszekedések helyett.

Átbeszéljük azokat a mintákat, amiket gyermekkorunkban láttunk és azt, hogy milyen hatással van ez a mostani életünkre és párkapcsolatunkra.

Figyelemalapú kommunikációval is megismerkedünk, mely segítségével, bepillantunk abba, hogy bizonyos kommunikációs közlésformák miért nem hatásosak

Megismerünk egy olyan figyelmen alapuló módszert, mely segíthet abban, hogy barátokat szerezzünk, segíthet abban, hogy mások elmondják érzéseiket és kellemes beszélgetőpartnernek tűnjünk mások szemében

És számos más olyan apróságra is kitérünk, mint, hogy mit árul el nekünk a járásunk, megismerkedünk az agyhullámokkal, mely a vonzásban, tanulásban tud segíteni, átvesszük  a stressz 4 szintjét, azt, hogy hogyan állapíthatod meg valakiről, hogy mennyire „stresszes” problémái vannak.

Valamint gyakorlati részben megismerkedünk az izomteszteléssel mélyebben, mely segít nekünk abban, hogy másoknak segíthessünk.

Ez a modul sok gyakorlatot tartalmaz, ezek segítségével nemcsak elméleti-, hanem kézzel fogható mindennapokban során alkalmazható tudást ad a birtokunkba!

Egészséges életmódról is lesz szó:

Átvesszük mit is jelent ez, mire érdemes figyelni és mik legyenek a lépések, hogy ne csak mentálisan fejlődj, hanem testileg is elindulhasson egy olyan folyamat, amivel segíted a szervezeted gyorsabb regenerálódását

Kapcsolatunk számai alapján bepillantunk a számmisztikába:

Mit árul el a számmisztika a kapcsolatunkról?
Melyek lehetnek a pozitív feladatok és a negatív problémák?
Melyek a legfontosabb kérdések, amiket érdemes feltenni?

Megismerkedhetsz azzal a kifinomult technikával, amivel biztonsággal tudsz tesztelni, a környezetednek segíteni. Segíthetsz nekik megérteni, hogy milyen érzések vannak bennük és segíthetsz rávilágítani, hogy melyek azok az érzések, amire vágynak, de nem tudnak elérni. Majd egy gyengéd technikával ezt a blokkot, stresszt fogod tudni oldani.

Ezekre a kérdésekre kaphatsz választ:

 • Szeretnéd megtudni, hogy miért gondolkodunk másként?
 • Szeretnéd megtudni, hogy mik a nézetkülönbségek okai?
 • Szeretnéd megtudni, hogy miért van sok konfliktus, vita és veszekedés az emberi kommunikációban?
 • Nyugodtan és eredményközpontúan szeretnél beszélgetni?
 • Úgy érzed, hogy fontos lenne tudnod, hogy miért születtél ebbe családodba, azaz miért a szüleid a szüleid?
 • Miért született hozzátok a gyermeketek és hogyan tudjátok egymást segíteni?
 • Kíváncsi vagy, hogy milyen az a kommunikáció ami eredményre vezet a gyermekeinknél?
 • Jó lenne tudnod, hogy mikor ne kérj fizetésemelést a főnöködtől?
 • Fontos számodra, hogy megértsd a munkatársaid miért nem értik amit kérsz tőlük?
 • Szeretnél harmonikusan kommunikálni a családtagjaiddal, pároddal?
 • Jó lenne megtudnod, hogy miért viselkednek veled úgy az emberek ahogy?
 • Szeretnéd megtudni, hogy mi lehet az az irány amivel foglalkoznod kellene az életedben?

Helyszínek és dátumok: