Célok – félelmek – sors

Célok - félelmek - sors

„Az életünk egy izgalmas regény.”

Dankó Péter

Az életünkben mindig vágyjuk, hogy ismerjük a jövőt. De erre nincs módunk, esetleg sejthetjük, hogy mit hozhat a jövő. Életünk attól lehet izgalmas, hogy ha úgy tekintünk rá, mint egy izgalmas filmre, melynek nem ismerjük a bemutatóját sem. Vajon akkor is izgulnánk, ha tudnánk a végkifejletet?

Ha így állunk az élethez, akkor könnyebb elfogadnunk, hogy nem mindig úgy alakulnak a dolgok, ahogyan szeretnénk vagy elképzeltük. Ez könnyebbség lehet, ugyanakkor valakiket feszélyezhet is az a tudat, hogy amit elhatároztak, az nem biztos, hogy úgy fog alakulni.

„Ha sikerül az életünkre úgy tekinteni, mint egy izgalmas, fordulatokkal teli filmre, akkor élvezni is tudjuk, és talán ajándéknak is tekinthetjük.”

Miért tekinthetjük ajándéknak? Mivel tele van csupa titokzatossággal. Vannak dolgok, melyek felett ha akarjuk dönthetünk, de választhatjuk, hogy sodródunk az árral. Így is úgy is titokzatos lesz a jövő, de az egyikben tanulhatunk, míg a másik úton másokat okolhatjuk a következményekért.

Az emberi természet legalapvetőbb érzelme, amely alapján a legtöbb döntés megszületik, az nem más, mint a félelem. Az egyik fő célunknak azt kellene választanunk, hogy a félelmeinket kezelni tudjuk. Ez nem egy könnyű feladat. 😊

Ha megértjük azt, hogy a félelem irányít minket akkor is, amikor azt szeretnénk, hogy minden úgy alakuljon, ahogyan szeretnénk, akkor érezni fogjuk ennek görcsösségét, mely kihatással van a kommunikációnkra és egészségünkre is. Ezért lenne, fontos, hogy törekedjünk a kitűzött céljaink felé, de egy egészséges akarással. Ha nem sikerül akkorra amikorra kitűztük, vagy épp egy kicsit módosul, akkor se essünk bele a depresszióba. Hiszen, nem egyedül élünk a Földön és sok olyan folyamat van, melyek irányítására nincs hatásunk. Azonban, ha fókuszálunk, akkor az úton maradunk és mindenképpen győztesként élhetjük meg!

Szóval fókuszálj és közben lazíts is. Tégy meg mindent, amit kell, de a görcsösséget, makacsságot tedd félre, arra nincs szükséged. Ha ezt sikerül elérned, akkor élvezni fogod azokat a kalandokat, melyek várnak rád.

Állj meg egy pillanatra és tekints vissza az elmúlt életedre és gondolj azokra a mélypontokra, melyekben benne voltál. Ne feledkezzünk meg azokról az aggodalmakról sem, melyeket korábbi éned gyártott és amin szorongott. Ha megvannak, akkor nézd meg, hogy a kilátástalan helyzetekből sikerült-e kijutnod? Bejöttek az aggodalmaid és félelmeid? Vagy talán már rég túl vagy rajta és másként alakultak a dolgok? Akkor nem kellett volna egy kis lazítás azon a gyeplőn, amit magad elé tettél?

Egy tökéletes terv van körülöttünk, csak éppen mi az adott pillanatban nem látjuk az egészet, csak épp azt, amiben benne vagyunk.

Ahogyan a cselekmény a filmben, míg mi kívülről nézzük és látjuk a dráma kibontakozását, sokszor látjuk a cselekmény kivezetését is abból. És sokszor nem értjük miért úgy cselekszik a főszereplő. Ha belegondolsz az életedben is számtalanszor előfordul az, hogy másnak a problémáját egyszerűnek látjuk, ez azért van mert nem vagyunk benne és azt nem nekünk kell megoldanunk.

Az én életemben számos olyan helyzet volt, amikor izgultam, hogy mi lesz velem, mi vár rám. Hogyan fogok ebből kilábalni. Utólag… visszatekintve… megoldódott. Volt, ami magától és volt sok amiért tennem kellett! De megtettem és több lettem általa, tapasztaltabb.

Legyen mindig előtted egy fő cél, hogy tudd merre mész és miért arra mész! Ne sodródj, hanem harcolj a célodért. De mindig járj nyitott szemmel és szívvel, hogy azokat a kincseket, melyekkel az élet mint lehetőség megjutalmaz, észrevedd! Ha távcsővel figyeled a LOTTÓ nyereményt, akkor olyan vagy mint a szemellenzős ló, kihagyod azokat a lehetőségeket, melyek oldalról érkeznek feléd. Észre sem veszed…

Van egy sorsod, az amiért megszülettél. Ezen az úton haladsz. Ugyanakkor lesznek olyan helyzetek, amikor döntéseket kell hoznod, vagy bölcsen választanod. Ezek révén fejlődsz és alakulsz. Fontos tudnod, hogy amikor nem döntesz, akkor is döntesz! Akkor azt döntötted, hogy átadod másnak az irányítást és más hozza meg a döntést rajtad kívül, de a te számodra és ezt te választottad.

Jó hír, hogy minden pillanatban változunk, azzal is tapasztaltabbak leszünk, ha egy döntést meghozunk és azzal is, ha nem hozzuk meg. Személyiségünk is folyamatosan változik és alakul ez egy organikus folyamat. Adj időt magadnak a változásra, de legyenek céljaid és legyen legalább egy fő célod, hogy tudd, hogy merre tarts!

Ha jön egy útjelző tábla az utad során, akkor jönni fog egy olyan feladat is, mely a legtökéletesebb tapasztalatot fogja adni neked, pont arra amire szükséged van (csak épp akkor ezt nem látod). Ha nyitva tartod akkor a szemedet észre fogod venni, hogy kik azok, akik segíteni tudják az utadat. Utána pedig jön egy megnyugvásos rész, amikor a tapasztalat beépül a személyiségedbe.

„Mindig ott vagy, ahol lenned kell. És mindig abban a szituációban, mely téged segít.”

Azért vágtam bele a stresszoldásba és a tini coachingba, amikor egyénileg foglalkozok emberekkel és azért indítottam el a Célmegvalósító tanfolyamot, majd az Önismeret és Tudatosodás képzést, mert az nyújtja számomra az egyik legnagyobb örömet, ha segíteni tudok másoknak, akiknek szüksége van rá. Egyik küldetésem, hogy az emberek megismerjék magukat és megtalálják az útjukat.

Amikor önbizalom növelő rajztanfolyamot és gyerektáborokat tartok, akkor látom, hogy mennyire kiveszett az álmodás és célra való fókuszálás az emberekből. Nagyon sokan nem bíznak magukban és nem élnek igazán. Nem is akarják tudni, hogy mit jelent a boldogság, mert félnek, hogy nem tudják azt elérni.

Értsd meg, hogy egy különleges személy vagy! Tehetséggel, ügyességgel és kiaknázatlan kincsekkel és azért élsz köztünk, hogy a világ gazdagabb legyen általad!

Barátsággal,

Péter

Célmegvalósító tanfolyam III. Győr, 2020 (kattints ide)

Célmegvalósító tanfolyam IV. Tata, 2020 (kattints ide)